Öveges József Országos Fizikaverseny!

Remek eredményekkel kezdtek tanulóink az ország legnívósabb fizikaversenyének első fordulójában. Szabó Ezékiel a több, mint 1000 (!) jelentkezőt maga mögött tudó verseny első köre után megyei első és országos negyedik helyen áll. Orcsik Mihály nyolcadik , Benyó Viktória tizedik és Acsai Patrik tizenhetedik helyen várja a folytatást. Külön öröm, hogy Tusori Tibor által felkészített tanulóink neves gimnáziumokból érkező tanulókat is maguk mögé utasítottak. Várjuk a sikeres folytatást!!!


Aranycsapatok az Arany-kupán!

Ismét sportsikerek!

Iskolánk tanulói idén második alkalommal vettek részt a kétnapos kiskunmajsai Arany-kupán. Négy korosztályban, kézilabda és labdarúgás sportágakban mérte össze erejét 6 iskola csapata. Fiú focistáink visszavágtak az esélyesebbnek tartott hazaiaknak a Rákóczi Hadnagya-kupán elszenvedett vereségért, és hatalmas küzdelemben szerezték meg az aranyérmet. A 7-8.-os lányok szintén bravúros teljesítményt nyújtva lettek aranyérmesek. A további korosztályokban három darab ezüstéremmel gazdagodtunk nagyszerű versenyzés után. Gíbert Fanni gólkirály, Herczeg Lili legjobb kapus lett a lányoknál. A fiúknál Laki Gábor az idősebb korosztályban legjobb kapus lett, a fiatalabb korosztályban gólkirály vált belőle.
aranycsapatk1
aranycsapatk2
aranycsapatk3
Szép volt lányok, szép volt fiúk!!


 

Farsang az iskolában!

Idén is megrendezésre került az alsó tagozatosok farsangi bálja. Ezen a délutánon mindenki szabadon beöltözhetett. Nem is volt hiány ötletes jelmezekben. Több mint száz tanuló változott át néhány órára. Hozzájuk csatlakoztak a tanító nénik is, akik az idén raffiabábunak öltöztek.
A zsűri értékelése alapján a legötletesebb jelmezek:

    I.hely Frédi és Béni Árvai Laura és Csanádi Mihály
   II.hely HógömbFerró Gréta
  III.hely Csecsemő Markó Dávid

Asterix és Obelix Hatvani Vanda és Sendula Jázmin

A felvonulók között volt fáraó, kalóz, bűvös kocka, pókember, hercegnő és még sorolhatnánk. Az eredményhirdetés után táncos mulatság következett. A színpadon előtáncosként Grúber Balázs és Sajdik Tamás mutatták a figurákat, s a közönség egyöntetűen táncolt utánuk. Mindenki jókedvűen, elfáradva tért haza.
Köszönjük a szülőknek a segítséget és a tombola felajánlásokat.
A bál bevételét a gyerekek jutalmazására és versenyeken való részvételre fordítjuk.


Február 21-én Kiskőrösön került megrendezésre a Bács-Kiskun megyei Zrínyi Miklós Matematika Verseny. Iskolánkat 20 alsós és felsős tanuló képviselte.
Suhajda Botond, második osztályos tanuló remek versenyzéssel, 100 pontot szerezve megyei 16.helyezett lett. Jutalmát ünnepélyes keretek között Kecskeméten a Református Általános Iskolában vehette át.

SB


Sendula Zoé nem állt meg a megyehatárnál, hanem az országos mesemondó verseny szegedi zsűriét is elkápráztatta és ORSZÁGOS ELSŐ helyezést ér el csodás előadásával.
Felkészítője: Némethné Rákóczi Márta
Gratulálunk a sikerhez!

SZ


2014. február 4-én került sor iskolánkban a mesemondó versenyre, ahol szép számmal vettek részt a gyerekek.

A sok ügyes mesemondó közül a legügyesebbek a következők:

1. évfolyam

I.   Szabó Virág 1.a – Berczeli Ágota
II.  Vancsik Domán 1.a – Berczeli Ágota
      Vida Roland 1.a – Berczeli Ágota
III. Sendula Jázmin 1.a – Berczeli Ágota


2. évfolyam

I.   Ferró Gréta 2.a – Heibl Sándorné
II.  Farkas Filip 2.a – Heibl Sándorné
III. Garajszki Sára 2.b – Herczegné Koch Éva


3. éfolyam

I.   Szabó Luca 4.a - Rimai Julianna
II.  Mucsi Anita 3.a – Rimai Julianna
III. Bata Vince 3.b – Rimai Julianna


4. évfolyam:

I. Sendula Zoé 4.a – Némethné Rákóczi Márta

A Kiskőrösön megrendezett Városi és területi mesemondó versenyen az alsó tagozatosok között I. helyezést ért el Sendula Zoé 4.a osztályos tanuló. Zoé így továbbjutott a Megyei Mesemondó Találkozóra. Ez a verseny a kecskeméti Katona József Könyvtárban került megrendezésre. Tizenhárom tanuló mondott szebbnél szebb meséket. A kislány itt második helyezett lett, nádori címet kapott Meseország Királyától.

Gratulálunk a szép sikerhez!


Az Ágasegyházán megrendezett Bács-Kiskun Megyei Monda- és Mesemondó találkozón 1-2. osztályból Szabó Virág, a 3-4. osztályból SendulaZoé képviselte iskolánkat. Virág 3. helyezést, Zoé 1. helyezést ért el. Zoé ezzel jogot nyert az országos versenyen való részvételre


Gratulálunk a szép sikerhez!

SZ1

 


Felolvasó verseny

2. évfolyam
I. Zakubszki Bence 2.b
II. Suhajda Botond 2.b
Velker Vivien 2.a
III. Csík Dániel 2.b
Kolompár Ramóna 2.d


3. évfolyam
I. Polyák Zsanett 3.c
II. Bóra Enikő 3.a
III. Mucsi Anita 3.a


4. évfolyam
I. Hatvani Vanda 4.c
II. Ódor Boglárka 4.b
III. Szeg Nikoletta 4.a


December 2-án 65 alsó tagozatos tanuló szavalta el Tóthárpád Ferenc : A három paca című versét. Minden osztályból érkeztek versenyzők.

Helyezett tanulók:

1. évfolyam:
I. Szabó Virág
II. Mizser Réka, Orcsik Zsófia
III. Kiss Petra

2. évfolyam:

I. Sasvári Luca
II. Ferró Gréta, Garajszki Sára
III. Németh Anna

3. évfolyam:
I. Mucsi Anita
II. Szabó Luca
III. Megyeri Ramóna

4. évfolyam:

I. Sendula Zoé
II. Ódor Boglárka
III. Baranyai Kata, Polereczki Diána

A négy első helyezett közül Szabó Virág 1. a osztályos tanuló képviselte iskolánkat az akasztói Kiss Benedek versmondó versenyen.

A felsőben közel 40 gyerek szavalta el Kányádi Sándor: Valami készül című versét .
A legjobbak versenyébe kerültek: Gombkötő Katalin, Pásztor Kata, Herczeg Kitti, László Botond, Király Lilla és Farkas Kitti.
A felső tagozatot Farkas Kitti 8. c osztályos tanuló képviselte.

Egyéb dokumentumok

      - Záróvizsgák
      - Reál hírek