Befejeződött a”Tehetséggondozás csillagfényben” pályázat!
 

Iskolánk az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt NTP-TM-13-0090 jelű pályázat nyertese volt tavaly, így valósulhatott meg csillagász projektünk.
A „Tehetséggondozás csillagfényben” projekt kezdete 2013. október 1. volt és 2014. június 30-án ért véget. Az elnyertr támogatás 921.000,- Ft volt.

A támogatás révén a csillagász szakkörünk tagjai a tanév során 60 órás szakköri tevékenységben vettek részt. Ennek keretében ismerkedtek csillagászati alapfogalmakkal. fizikai számításokat hajtottak végre, égitestek makettjeit készítették el. Több alkalommal a kecskeméti planetárium szakembereinek előadását hallgathatták meg iskolánkban, illetve többször megtekinthették a budapesti, kecskeméti, illetve a Partiscum Egyesület mozgó planetáriumának előadásait.
Éjszakánként rendszeresen csillagászati észleléseket végeztek tanulóink. A projekt csúcs eseménye a nyári csillagász tábor volt, ahol a szokásos nyári tábori programok mellett előadást hallhattak E. Kovács Zoltántól, a Kecskeméti Planetárium igazgatójától. Esténként észleléseket végeztek a Kiskun csillagász egyesület amatőr csillagászainak vezetésével, és Szilágyi Katalin rajztanár segítségével a Naprendszer bolygóinak makettjét is elkészítették.
A projekt sikeresen zárult, folytatás reméljük, minél hamarabb következik.
Köszönjük az elnyert támogatást! Reméljük, hogy további munkánkat is segíteni tudják majd.

Köszönjük!
A csillagász szakkör tagjai

emet logo_szines
emmi logo
Nemzeti tehetségprogram
OFI logo