Az alapítvány  fő  profilja ifjúsági és gyermek táborok szervezése, az iskolás korú gyermekek sokoldalú támogatása: hagyományőrző előadások-, kulturális programok és továbbképzések szervezése. A hátrányos helyzetű egyének  szociális, kulturális, egészségmegőrző támogatása. A táborok szervezése mellett az iskolai oktatás támogatása.
  Tevékenységünkben a projekt idején is ezt tartottuk szem előtt:
  a táborok szervezésekor  biztosítottuk - olyan témamegjelöléssel, valamint kedvezményekkel -   a hátrányos helyzetű gyermekek programokba való bekapcsolódásának lehetőségét. A kedvezményekkel segítettük a családokat, valamint azt, hogy  ezen gyerekek, akik keveset mozdulnak ki a településről, új környezettel ismerkedjenek meg, próbáljanak új közösségekhez alkalmazkodni, szocializálódni.
  Ennek érdekében együtt működtünk helyi szervezetekkel, melyek bekapcsolódtak munkánkba, és változatos, szórakoztató-tanító foglalkozásokat tartottak a táborok idején.
  A projekt idején kétszáz feletti  gyermek táborozott hosszabb-rövidebb ideig  az alapítvány jóvoltából. Nyelvi-, kézműves-, sport-, focista-, hagyományőrző-, horgász- és közösségépítő  táborokban fejleszthették készségeiket és tudásukat, csiszolódhattak egymáshoz, sajátíthatták el a közösségi lét szabályait. Tehetséggondozó- és készségfejlesztő táborok egyaránt megtalálhatók voltak a programok között.  A programokban a hagyományápolás, gyermekek készségfejlesztése volt a cél, hogy környezetüket, származásukat megismerve harmonikus személyiséget neveljünk belőlük. Harmonikus, csendes,  vidéki  környezetben élvezhették a felszabadult ismeretszerzés élményét. A közeli tó lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra, de a környék nevezetes látnivalói és a színes programok mind erősítik ezt. 
  Számos esetben a szülők is részt vettek a rendezvényeken, erősítve a szülő-gyermek, iskola-szülő kapcsolatot. Így együttműködtünk   más társadalmi szervezetekkel és magánszemélyekkel, bevontunk a helyi lakosságból is személyeket  közvetve és közvetetten.  Fontosnak tartjuk, hogy jó kapcsolatot építsünk ki a helyi polgárokkal. Tevékenységünket sikerült  úgy kiszélesíteni,  hogy az idei szezontól már lehetőséget tudunk nyújtani társiskoláknak is táborozásra. Továbbképzések helyi tartásával a szakmai együttműködéseket erősítjük.
  A harmonikus személyiség fejlesztése csak harmonikus környezetben valósulhat meg, így a támogatásból beszerzett eszközök, a meglévő eszközök és a környezet karban tartása biztosítja azt továbbra is, hogy az ide érkező korosztály hasznosan tölti a táborokban az idejét. A tanulók esztétikus fürdőhelyiségekben tisztálkodhatnak, s az udvar is lényegesen könnyebben tisztán tartható a beszerzett eszközzel.
  Copyright © 2017 Katolikus Iskola Kecel. Minden jog fenntartva. Created By Okosweblap.hu