Határtalanul 2016.

    Hunyad megye gyöngyszemei

    A HAT-16-01-0476 azonosítószámú pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 1 406 000 Ft-tal támogatta. 

    Románia szórványmagyarság lakta területein jártak a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai. 2016.október 22-25. között 42 tanuló és 5 pedagógus kereste fel a történelmi emlékhelyeket Hunyad megyében, ismerkedett meg a Zsil-völgye természeti szépségeivel a Határtalanul! program keretében.

     A közel 1500 km-es körút során tisztelegtek az aradi hősök emlékműve előtt, jártak Déva és Vajdahunyad várában. 2 napot töltöttek el Lupényban, Kecel testvérvárosában, ahol együtt tevékenykedtek külhoni társaikkal. A lupényi általános iskolások meglepetés műsorral is készültek, így együtt emlékeztek az 1956-os eseményekre. A petrozsényi Bolii-barlang, valamint a Mária-vízeséshez tett túra az őszi erdőben, különleges élményt jelentett mindannyiuknak.   Hazafelé Gyulafehérvár történelmi belvárosában koszorút helyeztek el a székesegyházban a Hunyadi-család sírhelyénél.  Utolsó állomásként a Tordai-sóbánya megtekintése után Nagyszalontán Arany Jánosra emlékeztek.  

    Copyright © 2017 Katolikus Iskola Kecel. Minden jog fenntartva. Created By Okosweblap.hu