Ismét Schwarzenbruckban!!!!!


  2016.június 20-án a tanévzáró ünnepség után 8 órakor indult útnak 20 német nyelvet tanuló diák, 3 nevelő Németországba, Kecel város partnertelepülésébe:Schwarzenbruckba. Az éjszakai utazás sem a diákok, sem a nevelők számára nem volt fárasztó. 8 órakor érkeztünk meg, rögtön fogadta és köszöntötte kis csapatunkat a polgármester: BerndErnstberger. Erich Deifel,a partnerkapcsolatért felelős személy és csapata már terített asztallal várta a keceli diákokat, utána rögtön egy jó kis túra következett Schwarzenbruck területén. Színes programok vártak diákjainkra: láthatták Nürnberg látnivalóit, az Állatkertet, Pottenstein-i cseppkőbarlangot és a hét végére még az időjárás is kedvezett nekik, így fürödhettek a közeli Feucht városában.
  Ez az 1 hét kiváló nyelvgyakorlás volt mind a német, mind a magyar diákok számára. A következő évben mi fogadjuk vissza a német diákokat 1 hétre.
  Bízunk abban, hogy minden diákunk jól érezte magát, feltöltődve, talán a német nyelvhez közelebb kerülve, és természetesen élményekkel gazdagodva tért haza Kecelre.
  Köszönetet kell mondani nemcsak a Schwarzenbruckiaknak, akik felejthetetlené tették a napjainkat, hanem a szülőknek,és természetesen diákjainknak is. Köszönet jár a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak az anyagi támogatásért is.
  Reméljük, hogy újabb barátságok születtek és a partnerkapcsolat rajtuk és rajtunk keresztül is tovább él.                                                                                             Németes nevelők
  Copyright © 2017 Katolikus Iskola Kecel. Minden jog fenntartva. Created By Okosweblap.hu