Újteleken táboroztunk

  Június utolsó hetében lehetőségünk volt 23 alsó tagozatos kisdiákkal az iskola újteleki táborában néhány napot eltölteni.
  Már nagy izgalommal vártuk az indulás napját. Többen most először kirándultak szüleik nélkül.
  Az iskola tábora Újtelek központjában található. Aki még nem járt ebben a faluban, érdemes ellátogatnia ide. Nagyon szép, tiszta, rendezett település, nagy parkokkal, és egy jól megépített játszótérrel. Csend és nyugalom fogadott bennünket. Az itt lakó emberek pedig nagyon kedvesek, barátságosak, szívesen beszélgettek velünk.
  A táborban a gyerekek kézműves foglalkozásokon vettek részt: gipszet öntöttünk különböző formákba, majd az elkészült munkákat kifestettük, papírból csigákat készítettek és díszítették különböző technikákkal, fonalból polipot és karkötőt csomóztak, és ajándékba az otthon maradottaknak hűtőmágnest készítettek.
  A kézműves foglalkozások mellett a testnevelő tanár bácsik, Szvetnyik Bence és Varga Bálint is megörvendeztettek bennünket egy sportos délelőttel, ahol a mozgás mellett a játékos vetélkedőké volt a főszerep. A gyerekek ping-pong, tollas- és csocsó-bajnokságon is részt vehettek.
  Egyik nap lovas kocsik vártak bennünket az épület előtt, és elkocsikáztunk Bakodpusztára, ahol egy hangulatos lovasbemutatót néztünk meg. Láttunk négyökrös szekeret, három lovasfogatot, négylovas hintót és megcsodálhattuk a pusztatízes fogatot is. A szamárháton lovagló ember egy kis humorral fűszerezte a műsort. A bemutató után bevezettek bennünket az istállóba, ahol a lovak gondozását is szemügyre vehettük.
  Mivel néhány szülő vállalta, hogy a kerékpárjainkat elhozza a táborba, elkerekeztünk a szomszéd kis településekre, Öregtényre és Gombolyagra. Mindkét település csak néhány házból áll, legtöbb házban már nem is laknak és sajnos ezek a valaha szép kis parasztházak bizony lassan az idő martalékává lesznek.
  Kerékpárokkal tekertünk el a Szelídi-tóhoz is. A nyári melegben nagyon jót lubickoltunk a vízben.
  A táborozás nem lett volna igazi tábortűz és szalonnasütés nélkül. A tűz mellett pedig jól esett a közös éneklés.
  A tábor záró estéjén vidám, zenés mulatságot szerveztünk, ahol a gyerekeknek vicces feladatokat kellett megoldaniuk. Közben Téglásné Halász Judit tanító néni és az egyik táborozó kispajtás anyukája, Vancsik Anasztázia palacsintát sütött nekünk. Az ajándékba kapott kölyökpezsgővel még koccintani is tudtunk. Így igazán vidám hangulatban telt el ez a buli.
  A tartalmas programok mellett a jó idő is kedvezett nekünk, hogy jól érezzük magunkat. Sok élménnyel lettünk gazdagabbak és nagyon jó kis csapattá alakultunk. Reméljük jövőre is lesz lehetőségünk részt venni egy hasonló táborban.
  Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az iskola vezetésének a tábor megszervezéséért és a sok segítségért, Dankó Györgyné Marikának a tábor gondnokának,Herczeg Csabának, Sebestyén Józsefnek és Vancsik Anasztáziának, hogy a kerékpárokat szállították.
  Copyright © 2017 Katolikus Iskola Kecel. Minden jog fenntartva. Created By Okosweblap.hu